Shopla uygulamamız, 1994 yılından beri düzenlenen ve pazarlama iletişimi alanının en önemli ödüllerinden biri olan MarCom Awards’ta “Dijital Medya/Mobil App” kategorisinde Platin ödüle, iş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan önce Stevie Uluslararası İş Ödülleri 2022’de “Mobil Site & Uygulama” kategorisinin “Alışveriş” başlığında ise Altın Stevie ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda shopla ile Fast Company Dergisi’nin “En İnovatif Şirketler 2021” listesinde yer almıştık.
DX Burda platformumuzun en önemli dijital varlıklarından biri olan Shopla; son 1 yıldır aldığı ödüllerle gelecek vizyonumuzu yansıtan bir proje olduğunu ispatlıyor.
Ödülle ilgili açıklama yapan Esas Gayrimenkul COO’muz Nevzat Yavan, “Dijital çağın merkezindeki büyük veri, birçok sektörün olduğu gibi perakende sektörünün de geleceğine yön veriyor. Bu sebeple, Esas Gayrimenkul olarak uzun süredir müşteri profilindeki değişiklikleri ve ziyaretçi taleplerini yakından takip ediyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı dijital dönüşüm, müşteriyi anlama, müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılama olmak üzere 3 ana başlıkta topluyoruz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Tüm bu başlıkları kapsayan ve Esas Varlık Yönetimi platformumuzun önemli bir ürünü olan Shopla uygulamamızın aldığı bu kıymetli ödüllerden ötürü büyük bir gurur duyuyoruz. Bu ödüllerin bizim için en büyük anlamı ise uzun zamandır verdiğimiz emeğin, titizlikle gerçekleştirdiğimiz çalışmaların takdir ediliyor olması… “ dedi.
Hem müşteriye hem de markaya fayda sağlayan uygulama
Müşteriyi tanıyan, analiz eden ve ona uygun avantajlar sunan mobil bir uygulama olan Shopla uygulaması, kapsamlı bir avantajlar dünyası sunuyor. Ziyaretçiler, shopla uygulamasıyla alışverişlerini, ziyaretlerini ve AVM’de geçirdikleri süreyi uygulama içindeki cüzdanında ShopPara’ya dönüştürüyor. Kazandığı ShopPara’ları biriktirebiliyor ya da AVM içerisindeki mağazalarda, eğlence noktalarında, restoranlarda, vale hizmetinde ve etkinlik bileti gibi farklı seçeneklerde harcayabiliyor. Shopla uygulaması ayrıca markalara da daha önce sahip olmadıkları yüksek değerli veri akışını sağlıyor. Bu verileri kendi içinde işleyip anlamlandıran markalar; mağaza trafiğini/cirosunu, müşteri bağlılığını ve sepet ortalamasını artırmaya yönelik önemli katkılar elde edebiliyor.